Kijk het webinar voerkosten terug - Foto: Koos Groenewold VarkensNieuws

Kijk het webinar voerkosten terug

PigProgress en DLV België beginnen samen een adviesdienst gericht op voerkosten en informatie uit de varkensmarkt. PigProgress Market Advisory biedt inzicht in de voermarkt, zodat varkenshouders meer grip krijgen op hun voerkosten.

Voor varkenshouders bestaat de kostprijs voor varkens voor ruim 60% uit voerkosten. Op basis van de prijsontwikkeling van de grondstoffen van varkensbrok op de termijnmarkten maakt de PigProgress Market Advisory een betrouwbare schatting van de prijsontwikkeling van varkensbrok. Varkenshouders die losse grondstoffen inkopen, kunnen op basis van deze informatie ook een betere afweging maken in de prijsontwikkeling van hun producten.

Advies over wanneer je het beste hoeveel voer kunt inkopen

Varkenshouders worden via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen in de markt en krijgen een advies wanneer en hoeveel voer ze op voorhand moeten inkopen. Op deze wijze kunnen ze hun risico’s op duurdere inkoop van voer beperken en zodoende wordt geld bespaard op de voerkosten.

Geïnteresseerd in voer en voerkosten, en hoe daar als ondernemer slim mee om te gaan? Bekijk hier het Webinar Voerkosten terug, waarin u uitleg krijgt over de
Pig Progress Market Advisory
.