Het populairste gerecht van Kentucky Fried Chicken (KFC), de Zinger Hot Wings, wordt uitsluitend nog bereid van kip van het Beter Leven-keurmerk (BLk) met één ster. - Foto: Hans Banus PluimveeNieuws

KFC zet Beter Leven-kip op menu

Het populairste gerecht van Kentucky Fried Chicken (KFC), de Zinger Hot Wings, wordt uitsluitend nog bereid van kip van het Beter Leven-keurmerk met één ster. Dat heeft de fastfoodketen bekendgemaakt.

“Het is positief dat KFC delen van de diervriendelijkere Beter Leven-kippen verkoopt, die anders naar het buitenland zouden gaan”, zegt programmamanager Marijke de Jong van het Beter Leven-keurmerk. “Dat is duurzamer. En op deze manier kunnen consumenten, ook als ze buitenshuis eten, diervriendelijker consumeren.”

Eerder had KFC al tijdelijk gerechten op het menu staan met Beter Leven-kip. KFC biedt producten als de buckets, kipburgers, wraps en salades in alle restaurants ook aan in een vegetarische variant.

Kip van langzaam groeiend ras serveren

KFC was volgens eigen zeggen het eerste fastfoodbedrijf dat het Europese Better Chicken Commitment (BCC) ondertekende. Daarmee deed KFC de toezegging tegen 2026 alleen nog kip van een langzaam groeiend ras te serveren. Ook stelt BCC eisen aan de bezettingsgraad van het pluimvee en daglicht in de stal. Door nu kip van het Beter Leven-keurmerk in te kopen, gaat KFC nog een stukje verder. De eisen van BLk zijn namelijk wat strenger dan die van BCC.

Meer dan 300 voedingsmiddelen- en foodservicebedrijven onderschrijven de Europese variant van BCC. Critici stellen echter dat veel van die bedrijven nog niet hard aan de slag zijn om de omschakeling te maken.

Beheer
WP Admin