Premium
Kees Huizinga. - Foto: Roel Dijkstra AlgemeenCommentaar

‘Kettingreactie oorlog Oekraïne-Rusland’

Reacties

 1. @Beek, ? Ze leven in n glazen huis ? Zaten ze maar in een glazen huis, konden ze tenminste naar buiten kijken, maar ze hebben de ramen dicht geplakt en de oren dicht gestopt. De wal zal het schip keren maar dat zal kraken en het doet zeer !!

 2. Je kunt waarschuwen wat je wilt, maar dat maakt totaal geen indruk in Den Haag of Brussel. Die komen er pas achter als het al te laat is. Als het volk broodnood heeft worden ze mss wakker. Ze leven in n glazen huis en voelen niks in hun portemonee.
  Je zult zelf je plan moeten trekken.

 3. @Armer. Het aantal boeren is niet van belang voor de voedselzekerheid. De opbrengst per hektare en het aantal hektares is van belang niet het aantal mensen dat de klus klaart, zeker voor de bulk producten geldt dat. Tuinbouw is een ander verhaal, daar gaat het over handjes of robots, ook hier is het aantal ondernemers van minder belang.

  1. Je hebt gelijk gehad maar nu niet meer. In het verleden molk een blijver de koeien van de stopper erbij. Dat is nu niet meer. Het aantal koeien daalt en het aantal vee bij intensieve veehouderij ook. Elk land verliest ook veel landbouwgrond. In frankrijk elke 10 jaar ter grootte van een departement. Nederland al 500.000 hectare. Graanopbrengsten per ha zijn al 30 jaar gelijk.

 4. Misschien een goeie voor de redactie om te vertalen en te publiceren op de website van de boerderij. De redactie van PigProgress en de boerderij zijn toch al zeer nauw aan elkaar verbonden. Een heldere analyse voor wat betreft de gevolgen die de oorlog heeft voor de voedselvoorziening.
  (www).pigprogress.net/the-industrymarkets/market-trends-analysis-the-industrymarkets-2/how-does-the-war-in-ukraine-impact-pork-markets/

 5. Twee procent van de bevolking kon de rest , van meer dan voldoende voedsel van prima kwaliteit leveren. Maar die rest van de bevolking misbruikte de marktmacht door de boeren te weinig te betalen. Nu daalt het aantal boeren waardoor er te weinig voedsel geproduceerd wordt.

Beheer
WP Admin