Premium
Foto: ANP AlgemeenNieuws

Kans op stalbrand groter bij hokdieren

Reacties

  1. Nooduitgangen in buitenmuur aan het eind van de voergang elk beest wat je red is er 1 . Brandwerende vlinderkleppen in de ventilatie kanaal .

    1. Ventilatie kanalen in de huidige vorm zijn vanaf het begin een erg onhandige en risicovolle uitvinding geweest. Met vlinderkleppen voeg je aan een slechte uitvinding alleen nog maar meer potentieele ellende toe. Aan de andere kant is een politiek correcte stal vol met stro ook een ongeluk dat op het punt staat te gebeuren. Het beste systeem waar ik ooit mee gewerkt heb is een varkensstal met mestschuiven onder de roostervloer. In jullie geval kan de luchtwasser dan weg van de stallen op de mestsilo gemonteerd worden.

  2. Glaswol brandt niet maar smelt wel en kan niet worden gebruikt om gebouwen brandwerend te maken. Steenwol kost bij ons zo’n 30% meer, isoleert beter en is super brandwerend . Als plafonds vlak of vlak genoeg zijn is cel***ose een prima optie. Cel***ose bestaat uit gerecycled paper en lompen dat met borax onbrandbaar is gemaakt en los bovenop de plafonds wordt geblazen. Bijkomend voordeel van cel***ose is dat ongedierte er niet in wil vertoeven.deze reactie is automatisch gemodereerd

    1. Sorry, ik wist niet dat cell ulose in Nederland een onfatsoenlijk woord is.

Beheer
WP Admin