Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Kandidaten Agrarisch Ondernemer bekend

De kandidaten voor Agrarisch Ondernemer 2020 zijn bekend. De jury onder leiding van LTO-voorzitter Marc Calon kiest dit jaar voor de 25ste keer een top-ondernemer die met deze titel naar huis mag gaan.

De 10 kandidaten van dit jaar komen uit alle windstreken. In de lijst staan ondernemers uit de melkveehouderij, pluimveehouderij, tuinbouw en akkerbouw. Dit jaar valt op dat er nogal wat ondernemers tussen zitten die hun eigen product vermarkten. De een doet dat met zijn eigen merk pluimveevlees, de andere door zijn melk te verwerken tot ijs en weer een andere door speciale smaakaardappelen te verkopen aan ambachtelijke frietbakkers in de binnensteden van Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Het zijn ondernemers die de markt verkennen, fors investeren en vervolgens hun product aan de man weten te brengen.

Lees verder onder foto

De prijsuitreiking in 2019. Agrarisch Ondernemer van het Jaar werd toen varkenshouderij Hamletz in Beerta. - Foto: Koos Groenewold

De prijsuitreiking in 2019. Agrarisch Ondernemer van het Jaar werd toen varkenshouderij Hamletz in Beerta. – Foto: Koos Groenewold

De jury kiest uit de 10 kandidaten 5 genomineerden en vervolgens de allerbeste, dé Agrarisch Ondernemer van 2020. De winnaar wordt op 26 maart bekendgemaakt en krijgt € 12.500. De ondernemer met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs en € 2.500.

Lees meer over prijs en de kandidaten op www.agrarischondernemer.nl.

Beheer
WP Admin