Foto: Studio 38°C AlgemeenNieuws

Kampeerboeren voorzichtig optimistisch

Stichting Vrije Recreatie, een van de organisaties voor kamperen bij de boer, is voorzichtig optimistisch over de ontwikkelingen volgend jaar.

Dit jaar hebben veel kampeerboeren na een valse start toch nog een redelijk seizoen gehad, aldus SVR.

Veel vakantiegangers kozen deze zomer voor een kampeervakantie in eigen land en zochten daarbij ook de boerencampings op in Nederland. SVR hoopt dat de nieuwe klanten volgend jaar terugkomen.

SVR hoopt op een coronavrij kampeerseizoen in het volgende jaar. “SVR kijkt daar ook al naar uit, zij het met voorzichtig optimisme. Vele kampeerders genoten dit jaar van een rustige en ontspannen vakantie bij de boer en ontdekten de schoonheid van eigen land; absoluut voor herhaling vatbaar”, aldus SVR.

Verhoging toeristenbelasting

De SVR maakt zich zorg over de verhoging van de toeristenbelasting in sommige gemeenten, soms met 100%. “De SVR vindt dit onbegrijpelijk en verwerpelijk. “In iedere gemeente zijn campings en middenstand immers gebaat bij een gezonde toeristenstroom. Ongebreidelde verhoging van de toeristenbelasting zal de toerist juist weer wegjagen naar het buitenland”, aldus de stichting.

Check ook onderstaande video over de boerderijcamping van Johnny van Eijden over de gevolgen van het coronavirus voor zijn camping aan het begin van de zomer.

Beheer
WP Admin