Foto: ANP AlgemeenNieuws

Kamervragen over Nb-vergunning voor pelsdierhouderij

De provinciale Natuurbeschermingswetvergunning (Nb) voor de uitbreiding van een nertsenhouderij in het Zeeuwse Stavenisse krijgt nog een staartje in de Tweede kamer.

Kamerleden Tjeerd van Dekken (PvdA) en Henk van Gerven (SP) willen van staatssecretaris Martijn van Dam weten hoe het kan dat de provincie een vergunning afgeeft, terwijl er sprake is van een uitbreidingsverbod.

De provincie gaf de Nb-vergunning in de periode dat het uitbreidingsverbod voor de nertsenhouderij door de rechtbank buiten werking was gesteld. Inmiddels heeft het gerechtshof de buitenwerkingstelling van de wet teruggedraaid. De wet is nu weer van kracht. De pelsdierhouderij vecht nog voor een laatste kans bij de Hoge Raad. De provincie is van oordeel dat de afgifte van de Nb-vergunning losstaat van het verbod.

Van Dekken en Van Gerven vinden dat de staatssecretaris aan de sector duidelijk moet maken dat uitbreiding van het aantal dieren in de pelsdierhouderij op dit moment niet mag. Bovendien vragen ze hoe de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleert op uitbreidingen in strijd met de wet.

Beheer
WP Admin