Premium
SP-Kamerlid Sandra Beckerman. Haar motie op het verbod op het doden van eendagshaantjes kreeg voldoende steun in de Tweede Kamer. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Kamer wil verbod op doden eendagshaantjes

Reacties

  1. De voedselvoorziening gaat verhuizen van het midden en kleinbedrijf naar grote megaconcerns , alleen nog processed food is er in de toekomst. De elite hebben (agenda2030) bepaald dat zij de distributie van voedsel op zich gaan nemen , want winst is dan zelf te bepalen en zij maken uit wat erin zit en wat goed is voor de mens. Keuze vrijheid wordt aan banden gelegd . De grote hedgefundsen en rijke families (echt rijk en invloedrijk bedoel ik) oa Gates , Soros, Bezos etc.
    Regelgeving om de landbouw uit te schakelen komt nu nu niet meer wekelijks maar wordt dagelijks over ons uitgespreid. Of je het wil of niet, maar we zijn gedoemd te verdwijnen. Let op wat er nu al besproken wordt over de veehouderij achter de schermen van het nieuwe kabinet , je zult versteld staan. Of ook niet als je het spel doorziet.
    “You will own nothing en be happy” , hou die regel in de gaten, ook met het oog op wat onze huisvesting gaat kosten. Lees “de covid 19 goelag”van Walter J Baeyens en “Waar zijn wij? De politiek als epidemie” van Giorgio Agamben. Deze boeken maken het beter te begrijpen.

    1. Ben het heel groot stuk met u eens beste kippen . Eigenlijk is het nu al een heel eind zo de boer voor weinig geld met berg eisen en regels gebruiken als leverancier van goedkope grondstoffen .Deze wetten en regels gebruiken als marketing verhaal om zelf de ontstane producten duurder kunnen verkopen . Maar de boer in de houdgreep hebben met prijzen van producten die elders in de wereld onder minder regels en wetten zijn geproduceerd . En soms ook onder niet mensvriendelijke omstandigheden . Deze zaken hebben naar mijn mening ook te maken met voedselveiligheid . Die in Nederland goed in kaart is . Maar vraag mij af of dat er wel overal in de wereld aan voedselveiligheid gedaan wordt . En dus alles traceerbaar is . Verder als kapitaal de voedsel markt helemaal beheerst dan is voedsel zekerheid ook niet meer vanzelfsprekend . Want krijgen ze hun zin niet leveren ze niet en dan praat ik nog niet over oorlog en ziekten . Maar de geitenwollensokken krijgen op den duur hun zin . Zij bepalen met een meerderheid de regels en je hoort het grote geld geen tegengas geven . Neem aan dat zij met hun gedachte als veder zijn dan wij vermoeden . De wereld is groot voor ons maar voor hun is dat niet . Zij kunnen zich aanpassen . Import of export maakt niet uit . Onder de omstandigheden die geschetst worden kan een boer de kost niet verdienen en wordt hij afhankelijk van toeslagen . De boer is de regie kwijt en wordt een recreatie object . En ons varkensvlees komt uit varkensflat uit China

  2. Zijn we aan het doorslaan . Voor de toekomst is er voor boeren geen zekerheid meer om te investeren in de huidige vorm van bedrijven . En wat de toekomst gaat brengen is ook geen basis om te investeren . er zal eerst zekerheid moeten komen hoe het gaat worden wat er mag en niet mag . hoe gaat men dit handhaven en wat gebeurt er als er producten en dieren uit andere landen hier komen die niet op deze manier zijn tot stand gekomen . Wordt hier een heffing op gezet of moeten onze dieren en producten daar mee concurreren . Als dit niet geregeld is voor dat men met zulke ingrijpende zaken begint is het mijns inzien niet mogelijk om dieren te houden en een inkomen te verwerven . Dan zijn er twee mogelijkheden om dit in stand te houden . De een is productie inkrimpen tot de aantal waar vraag naar is van de consument die de meer prijs wil en of kan betalen . Of heel de de bestaande veehouderij saneren en max aantal dieren per bedrijf met grondgebondenheid en inpassing in gebied . dit zal dan meer arbeid per dier en omgeving geven . Deze zaken moeten dan maar door rijk aangevuld worden met bedrijfstoeslagen die er voor zorgen dat de boer een inkomen heeft . Schep dan meteen voorwaarden die helder en duidelijk En kortingen niet meer toegepast mogen worden . Maar plannen bedenken en voor een inkomen zorgen zijn twee zaken . En voedselzekerheid wordt ondergeschoven kind ? . De veehouderij is voor voedselzekerheid belangrijk .Denk daarbij aan de kringloop .

Beheer
WP Admin