Foto: Nederlandse Freelancers AlgemeenNieuws

Jubileumactie Agractie in Rotterdam afgelast

De geplande Boer&Burger Brunch in Rotterdam, waarmee Agractie het jubileum van het grootse boerenprotest vorig jaar op 1 oktober wilde vieren, gaat niet door vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Ook het initiatief van Team AgroNL, waar het de bedoeling was dat Haagse ambtenaren bij boeren op bezoek zouden gaan, gaat de komende tijd niet door.

Team AgroNL belooft dat van uitstel geen afstel komt en zoekt naar een nieuw moment om alsnog de ambtenaren te ontvangen.

Debatten door laten gaan

Ook Agractie laat het er niet bij zitten en zoekt naar een manier om de geplande debatten over de toekomst van de Nederlandse landbouw in een andere setting door te laten gaan en deze digitaal toegankelijk te maken. Op de rol staan onder andere Johan Vollenbroek van milieuorganisatie MOB tegenover Mark van den Oever van FDF en GroenLinks-politicus Laura Bromet tegenover voorzitter Bart Kemp.

Actie Boerderijprijzen

Tegelijk werkte Agractie aan het opzetten van de landelijke actie Boerderijprijzen, gericht op bewustwording over de prijsverschillen tussen producent en consument. Ook deze gaat voorlopig in de ijskast.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Beheer
WP Admin