Premium
Een boer op weg om te ploegen in de buurt van St. Kruis in Vlaanderen. - Foto: Atelier 68 AlgemeenAchtergrond

Jonge boeren op zoek naar Europese voedselvisie

Reacties

    1. Nee @Even Anders. Ik trek me niet zo veel aan van de emotionele Greta’s en kijk naar de data. Dat maakt mij een klimaat “realist”.

  1. Als het Brusselse beleid zo door gaat vrees ik dat de burger krijgt wat de politiek niet wil, bedrijfsvergroting en boeren die verworden tot groot ondernemers al dan niet beurs genoteerd. Als het zover komt dan hebben zij de macht en heeft de politiek het nakijken. We kunnen dir nu al zien in de gebieden waar de landbouw gericht is op Natuurwaarden en daar hoopten de politici zich te kunnen vergapen aan boerenbedrijven oude stijl, geen kunstmest en geen grote stallen, maar daar staan juist Giga stallen omdat die enkele overgebleven boer zijn grote kudde moet onderbrengen en die kudde isnodig om hem aan een inkomen te helpen want de politiek eist wel maar betaalt niet.

  2. “Droge zomers en nattigheid door klimaatsverandering”… Alle weer wat niet ideaal is is “klimaatsverandering” en alle goede weer is geen “klimaatsverandering”. Wij hebben dit jaar dus niet zoveel “klimaatsverandering” gehad als Nederland want het weer is dit jaar heel goed geweest😀. Als het weer niet aan de verwachting voldoet dan zouden we het ook “klimaatsverandering” kunnen noemen. Het probleem is echter dat het weer in Nederland vaker slecht dan goed is. Vorig jaar sprak ik met iemand in Nederland die aan het klagen was over droogte. Ik stelde voor om ondanks dat het niet ideaal is er zo veel mogelijk van te genieten want volgend jaar verzuip je weer.

Beheer
WP Admin