John Deere stopt het leveren van trekkers, maaidorsers en andere machine in Rusland en Belarus. - Foto: Henk Riswick MechanisatieNieuws

John Deere stopt leveringen in Rusland en Belarus

John Deere stopt het leveren van trekkers, maaidorsers en andere machine in Rusland en Belarus. Dit ten gevolge van de oorlog in Oekraïne en de daarbij behorende Amerikaanse sancties.

De fabrikant meldt in een persbericht dat leveringen van nieuwe machines inmiddels twee weken gestaagd is. John Deere geeft aan dat de veiligheid van hun medewerkers prioriteit heeft, en waar kan biedt de fabrikant hulp.

Diepbedroefd

John Deere zegt in het bericht diepbedroefd te zijn over de escalaties en gebeurtenissen in Oekraïne. De landbouwmachine product zegt: ‘’We blijven de situatie nauwlettend volgen en voldoen volledig aan de Amerikaanse en internationale sancties”.

Ook andere fabrikanten volgden de sancties. Caterpillar stopt ook de activiteiten in Rusland en ook Lely zet de verkoop stil. Lely geeft aan nog wel onderdelen te leveren aan bestaande klanten.

Reacties

    1. Nederlandse groenten gingen na de eerste sancties in 2014 in dozen zonder info naar turkije om daar met stickers de russische grens over te steken. Er zijn altijd neutrale landen die gebruikt worden om de handel te faciliteren. Het grote voorbeeld was nederland tijdens wo 1.

  1. Allemaal voor de buhne. Die grote jongens gaan extra leveren aan de buurlanden, die het dan over de grens met rusland brengen.

Beheer
WP Admin