Geert-Jan de Kok (links) verkoopt zijn vestigingen aan Lex Zandbergen (rechts), directeur van John Deere-dealer Kraakman. - Foto: Kraakman MechanisatieNieuws

John Deere: Kraakman lijft dealer Geert-Jan De Kok in

John Deere-dealer Kraakman neemt per 1 januari 2022 de landbouwactiviteiten van mechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok over. Na deze overname telt Nederland nog maar twee John Deere-dealers: Kraakman en Groenoord.

Volgens het persbericht op de website van Kraakman past de overname bij de groei-ambities van Kraakman die eerder al dealer Staadegaard en Vervaet-Stehouer overnam.

De kok verder in Esbeek

De overname betekent dat Geert-Jan de Kok de vestigingen in Benschop, Etten-Leur, Molenaarsgraaf en Reusel overdraagt aan Kraakman. Geert-Jan de Kok blijft wel bestaan, en wel in de vestiging in Esbeek waar het bedrijf doorgaat als specialist in grondverzetmachines zoals graafmachines, verreikers en shovels van onder meer de merken Manitou en Yanmar.

Nog maar twee dealers John Deere

Begin 2020 telde Nederland nog vijf John Deere-dealers. Na deze overname telt Nederland nog maar twee: Kraakman en Groenoord. Groenoord heeft negentien vestigingen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland. Kraakman bestiert de andere provincies met twintig vestigingen. Kraakman bestond twee jaar terug nog maar uit zeven vestigingen.

De drijvende kracht achter Kraakman is directeur Lex Zandbergen, gesteund door de ondernemersfamilie Kat die onder meer eigenaar zijn van de supermarktketens Dirk en Dekamarkt.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM)

Reacties

  1. Stel je hebt 10 dealers met weinig schulden. Ze hebben een lage kostprijs en kunnen daardoor trekkers en arbeidsuren goedkoop aanbieden. Er is concurrentie tussen de dealers en ook dat maakt het voor de boeren gunstig. Nu gaan er twee de andere 8 opkopen. Die twee hebben een gigaschuld en moeten elke maand een flink bedrag naar de bank brengen. En wie gaat dat betalen? Ook de concurrentie is weg en je weet zonder concurrentie dalen de prijzen nooit.

    1. Concurrentie is er niet als je persé John Deere wil blijven rijden, maar er zijn meer merken.

Beheer
WP Admin