Premium
Het internationale toonbeeld van Nederlandse landbouw: een koppel koeien die in het platte polderlandschap buiten loopt. - Foto: Fred Libochant AlgemeenAchtergrond

Internationaal geroemd en op weg naar krimp

Reacties

  1. Boeren moeten vaker nee verkopen. Klanten en burgers leggen de lat te hoog met hun eisen zonder er extra voor te willen betalen. Ze dwingen de boer naar het onmogelijke. We moeten daarmee stoppen. Boeren moeten leren om te zeggen: dit produkt kun je kopen en als het je niet bevalt heb je pech, probeer het bij een ander te kopen.

  2. om het beeld van onze landbouwexport zuiver in beeld te krijgen zou volgens mij duidelijk verschil tussen in Nederland geproduceerd t.o.v. import en export producten. Willen we waarde aan landbpouwproducten nog zuiverder maken dan zou de toegevoegde waarde door bewerking en verwerking in beeld moeten komen. Zo benaderen we de waarde aan zuivere landbouw productie. Hier kunnen we dan nog verschil maken in Kassenteelt, bloemen, bloembollen, struiken en sierteelt. ik denk dat het goed zou zijn als we duidelijk maken aan de Nederlanders dat de landbouwexport voor een heel groot deel bestaat uit doorvoer en industriele toegevoegde waarde aan voedselproducten.

Beheer
WP Admin