<em>Foto: Koos Groenewold</em> AlgemeenNieuws

Inkoop aandelen ForFarmers afgerond, koers daalt

ForFarmers heeft op 2 en 3 juni 2016 74.285 eigen aandelen ingekocht. Gemiddeld betaalde het veevoerconcern €6,95 per aandeel, voor in totaal €516.28. De inkopen zijn gedaan ten behoeve van het werknemersparticipatieplan. De koers daalde vervolgens.

Na de bekendmaking van de aandeleninkoop, op maandag 6 juni, daalde de ForFarmers-beurskoers van ruim €6,90 naar €6,70 om dinsdagochtend verder te dalen. ForFarmers zegt ondertussen een ‘Brexit’ niet te vrezen.

ForFarmers-medewerkers

In totaal heeft ForFarmers sinds de afkondiging van het plan op 18 april voor bijna €2,7 miljoen aan aandelen gekocht. Het programma is nu afgerond. ForFarmers biedt via het plan alle medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd de mogelijkheid om tot €5.000 per persoon deel te nemen. Het programma is bedoeld om de motivatie en betrokkenheid van medewerkers bij het sinds kort beursgenoteerde bedrijf te vergroten.

Daling beurskoers en groeiende Brexit-signalen

De daling van de beurskoers vindt plaats net nu uit nieuwe opiniepeilingen blijkt dat meer Britten voor een vertrek uit de EU zijn dan voor een langer verblijf. Op 23 juni vindt een referendum plaats. Het bedrijf heeft sinds een grote overname in 2012 een grote positie in het Verenigd Koninkrijk. Een woordvoerder zegt dat ForFarmers zelf nauwelijks voer vanuit het vasteland van Europa exporteert naar het Verenigd Koninkrijk en dat de Britse activiteiten zelfs zouden kunnen profiteren van een ‘Brexit’.

Door een ‘Brexit’ kan het pond verzwakken. Hierdoor wordt de import van varkensvlees duurder en dus kunnen de lokale varkenshouders kunnen groeien; wat betekent dat ze meer voer inkopen.

Een woordvoerder zegt dat ForFarmers zelf nauwelijks voer vanuit het vasteland van Europa exporteert naar het Verenigd Koninkrijk en dat de Britse activiteiten zelfs zouden kunnen profiteren van een ‘Brexit’.

Steven Read per 2017 directeur aanvoerketen

In een apart bericht meldt het bedrijf uit de Achterhoek dat Steven Read vanaf volgend jaar de rol van directeur aanvoerketen over zal nemen van Nico de Vos. Read is reeds directeur voor inkoop, prijsstelling en voerformulering. De Vos heeft zelf besloten na 28 jaar bij ForFarmers te vertrekken.

Beheer
WP Admin