Aico (31) en Kirsten de Jongh (30) runnen samen De Buitenhoeve in Haaften (Gld.). Ze hebben 60 melkkoeien en 30 stuks jongvee op in totaal 34 ha. Samen zijn ze een sterk ondernemers team. - Foto's: Herbert Wiggerman BoerenlevenAchtergrond

‘In huis doet hij niet veel maar daarbuiten fixt hij alles’

Hij is goed met cijfers, zij stelt kritische vragen als hij te snel iets wil. Samen zijn Aico en Kirsten de Jongh een sterk ondernemers team.

Aico (31) en Kirsten (30) runnen De Buitenhoeve in Haaften (Gld.). Ze hebben 60 melkkoeien en 30 stuks jongvee op in totaal 34 ha. Daarnaast hebben ze een kaasboerderij en een een boerencamping met 15 barntenten. Kirsten staat tijdelijk twee dagen voor de klas. Ze hebben twee zonen: Bradley en Riley van 1,5 en 3 jaar oud.

Tekst gaat door onder foto‘s

Foto: 2
Foto: 4

Reacties

 1. Goed bezig!
  Het valt me op dat de jonge generatie boeren, de huidige (negatieve) problematiek omtrent het boer zijn in Nederland toch heel anders benaderen dan de oudere generatie boeren.
  Een tijdje geleden stond ik met jonge boeren van HAS Dronten samen voetbal te kijken in een Irish pub in Boedapest. Zij waren op buitenlandse excursie in Hongarije en waren heel enthousiast over de mogelijkheden hier. Toch zagen ze hun “boeren” toekomst in Nederland. De huidige situatie in Nederland hoort er op dit moment bij “en dat lossen we ook wel op”. Het verbaasde mij, maar aan de andere kant vond ik het vooral knap dat ze er toch nog zo positief in stonden. Het geeft ook weer de kracht aan van de Nederlandse boer, kijken en denken in oplossingen inplaats van doem denken.
  Ik had weer een beter gevoel voor de toekomstige boeren in Nederland, die gaan ook zeker redden.
  Nederland daarentegen verloor van Argentinie maar dat mocht de pret niet drukken.
  Veel succes met het afstuderen en jullie verdere (boeren) toekomst in Nederland!

Beheer
WP Admin