MechanisatieNieuws

Horizontale stalmeststrooiers Joskin

Soumagne (B) – Joskin komt met een nieuwe serie stalmeststrooiers, de Ferti-Space Horizon. Deze werken met horizontale strooiwalsen en een strooitafel, in plaats van de gebruikelijke verticale walsen.

De Horizon kreeg een inrichting die, zelfs met kleine hoeveelheden per hectare, precies strooit in breedte en hoogte. Aangezien de wagen zeer goed verkruimelt en hakselt, is hij vooral geschikt voor droge kippenmest en compost, maar ook kalk en restmateriaal is geen probleem voor de wagen.

De bodemketting is opgebouwd uit vier scheepvaartkettingen van 14 mm diameter. Achter zitten twee horizontale strooiwalsen (doorsnee van 60 cm) en twee schijven van 104 cm en zes verstelbare schoepen. De overbrenging (1.000 omw/min, volledig door de aftakas) drijft de strooiwalsen aan die met 400 omw/min draaien. Op elk element zit een snelheidsdetector die de bodemketting stil zet als een nokbeveiliging in werking treedt.

Joskin levert zeven uitvoeringen Ferti-Space Horizon

Joskin produceert zeven uitvoeringen van de Ferti-Space Horizon van 15,5 Tot en met 25,75 kuub (dit betreft het stalmestvolume voor de deur). Voor wie dit niet genoeg is, zijn hogere bakzijden en/of opzetschotten verkrijgbaar. De prijslijst loopt van €54.000 excl. btw voor kleinste 15,5-kuubs variant tot €83.000 voor de grootste van 25,75 kuub.

Demonstratiefilm Joskin Ferti-Space

Op de site van Joskin zijn brochures te vinden, en er staat ook een filmpje over de Horizon.