EU-landbouwcommissaris Phil Hogan geeft aan dat uitstel mag, maar dat lidstaten regels en controles moeten blijven toepassen.</p> <p><em>Foto: ANP</em> AlgemeenNieuws

Hogan: ‘Uitstel voor Gecombineerde Opgave mag’

Lidstaten mogen de uiterste inleverdatum voor de Gecombineerde Opgave opschuiven van 15 mei naar 15 juni. Dat heeft EU-landbouwcommissaris Phil Hogan vrijdag 29 april aangekondigd in een reactie op verzoeken van een aantal lidstaten.

Volgens Hogan gaat het om een uitzonderlijk tegemoetkoming die te maken heeft met de slechte economische situatie in sommige agrarische sectoren en ‘beperkte problemen’ die zijn ontstaan door de invoering van het nieuwe systeem van betalingsrechten in 2015. Hogan gaf tegelijkertijd aan dat lidstaten die gebruik maken van de uitsteloptie net als andere lidstaten de regels en controles moeten toepassen.

Het ministerie van Economische Zaken kon nog niet aangegeven of Nederland gebruik gaat maken van de mogelijkheid voor uitstel. Volgens RVO.nl was op 2 mei 37% van de Gecombineerde Opgaven ingediend.

LTO: betalingsrechten 2015 hoogste prioriteit

LTO Nederland is aan het inventariseren welke problemen er zijn met de vaststelling van betalingsrechten in Nederland. Volgens Klaas Johan Osinga, medewerker internationale zaken van LTO Nederland, is een snelle uitbetaling van de betalingsrechten 2015 nu prioriteit nummer 1. LTO ziet liever een andere route dan een algeheel uitstel. Het risico daarvan is dat de uitbetaling dan ook later van start gaat.

Lees alles over de Gecombineerde Opgave in het dossier

Beheer
WP Admin