Foto: AFP AlgemeenNieuws

Harvey Hulpfonds voor Texaanse boeren

De landbouworganisatie Texas Farm Bureau opent een noodfonds voor duizenden boeren die zijn getroffen door orkaan Harvey.

Het Hurricane Harvey Relief Fund moet agrarische ondernemers helpen hun bedrijf weer op te bouwen na de verwoestende overstromingen.

“Dit is een historische storm en een ramp geweest voor vele boeren en veehouders”, zegt Russel Boening, voorzitter van de Texas Farm Bureau. “De enorme regenval heeft ellende aangericht op het slechtst mogelijke moment: de oogsttijd.”

Rampgebied met 1,2 miljoen stuks vee

Gouverneur Greg Abbott heeft een groot gebied rond Houston tot officieel rampgebied uitgeroepen. Het aantal runderen in de regio beloopt 1,2 miljoen stuks vee. Dat is 27% van al het rundvee in de Lone Star State. Van de katoenoogst is tenminste een kwart verloren gegaan.

Getroffen boeren moeten zich melden

“De Texaanse landbouw lijdt grote verliezen”, aldus Boening. “Een deel daarvan zal worden gecompenseerd door andere middelen, maar een heel groot deel ook niet. We moeten nu vooruitkijken. En samen die boerderijen en bedrijven weer opbouwen.”

Binnen de VS kunnen aftrekbare schenkingen gedaan worden voor het Harvey Hulpfonds. Getroffen boeren moeten zich bij het fonds melden om een aanspraak te maken op de vergoedingen.

Beheer
WP Admin