AlgemeenNieuws

Halvering megastal miljonair Koolen

Wichmond – Er komen geen ruim 1.400 runderen, maar maximaal 650 in de nieuwe stal die internetmiljonair Kees Koolen wil bouwen in het Gelderse Wichmond. Dit laat zijn adviseur Marcel Schiphorst weten.

Komende weken start de bouw van de nieuwe stal waar uiteindelijk 500 melkkoeien in komen te staan plus 150 stuks ‘overig rundvee’.

Aanleiding voor Koolen om de omvang van de stal naar beneden aan te passen, zijn de vele negatieve reacties van onder andere buurtbewoners over de omvang van het melkveebedrijf. Die werd ‘te fors’ bevonden, aldus Schiphorst in een verklaring. Er is ook gesproken met instanties, zoals de gemeente en Natuurmonumenten.

Tweede locatie

Het plan van Koolens bedrijf Dutch Dairy Genetics bv om 1.455 runderen te gaan houden in Nederland gaat niet helemaal van tafel. In Wichmond komen er niet zoveel, maar de ondernemer heeft besloten op zoek te gaan naar een tweede locatie in Gelderland.

Wie is Kees Koolen?

De Brabantse boerenzoon Kees Koolen (49) is bekend als oprichter van Booking.com. Hij zet in Jaborandi, Zuidoost-Brazilië, het ‘grootste melkveebedrijf ter wereld’ op, met 100.000 melkkoeien. Koolen wil in Nederland het genetisch materiaal fokken dat naar Brazilië kan.

Beheer
WP Admin