Half april 8% Gecombineerde Opgaven binnen AlgemeenNieuws

Half april 8% Gecombineerde Opgaven binnen

Bijna 6.100 boeren hebben in de eerste twee weken hun Gecombineerde Opgave (Landbouwtelling) 2016 ingeleverd. Dat is 8% van het totaal aantal aangeschreven relaties, meldt RVO.nl.

In totaal zijn ruim 78.000 relaties uitgenodigd om een Gecombineerde Opgave in te dienen. De indieningstermijn loopt van 1 april tot en met 15 mei, dit jaar kan de opgave voor het eerst alleen via internet. Met de opgave wordt onder meer de uitbetaling van betalingsrechten en vergroeningspremie aangevraagd.

Huur en verhuur doorgeven tot en met 15 mei

Boeren die betalingsrechten willen verkopen of verhuren kunnen dat doorgeven tot en met 15 mei 2016. Alleen dan kan de koper of huurder de betalingsrechten dit jaar laten uitbetalen. Bij de uitvoeringsorganisatie wordt nu gewerkt aan de vaststelling voor de laatste bedrijven die nog geen duidelijkheid hadden over het aantal en de waarde van de betalingsrechten. Op 12 april was bij 97% van de aanvragers in 2015 het aantal en waarde van de betalingsrechten vastgesteld. Voor 21 april moet daar duidelijkheid over zijn, heeft Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken toegezegd in een brief aan de Tweede Kamer.

Wilt u meer weten over het intekenen van percelen en invullen van de Gecombineerde Opgave? Meld u dan aan voor het webinar Gecombineerde Opgave, dat Boerderij op 20 april om 11 uur organiseert. 

Beheer
WP Admin