PluimveeNieuws

Gunstige eierprijzen eerste half jaar

Doetinchem – De NOP-richtprijs voor eieren was in de eerste helft van dit jaar gemiddeld over alle gewichtsklassen ongeveer zeven dubbeltjes hoger dan in de eerste zes maanden van 2014.

Het verschil in ‘kale’ richtprijs, dus zonder eventuele toeslagen, was bij witte kooieieren 60 cent, bij bruine kooieieren 68 cent, bij witte scharreleieren 69 cent en bij bruine scharreleieren 71 cent. Relatief bij kooieieren 13,9 en 15,8 procent, bij scharreleieren, zowel wit als bruin, 14,6 procent.

Kooieieren

In het tweede kwartaal was de prijsnotering voor kooieieren gemiddeld gelijk aan het die in de eerste drie maanden, terwijl de richtprijs voor scharreleieren in het tweede kwartaal wat was gestegen.

Scharreleieren

Met dit gemiddelde zit de NOP-richtprijs van scharreleieren dit jaar nagenoeg op het gemiddelde van de richtprijs in de eerste helft van de laatste vijf jaren (2010 t/m 2014). Die van kooieieren zit ongeveer twee dubbeltjes onder dat gemiddelde.

NOP-notering

De gemiddelde kale NOP-notering is tot nu toe dit jaar ook hoger dan het gemiddelde in dezelfde maanden in de laatste tien jaren (2005 t/m 2014); bij ongeveer een halve euro, bij scharreleieren tegen de vier dubbeltjes.

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • NOP 2.0 scharreleieren
  • NOP 2.0 richtprijs kooi-eieren
  • Totaaloverzicht
  • Beheer
    WP Admin