<em>Foto: ANP</em> AlgemeenNieuws

Grote brand in landbouwmachinebedrijf in Goes

Weststrate, een bedrijfspand met landbouwmachines aan de Puyeweg in Goes, is zondagochtend in vlammen opgegaan. In verband met de rookontwikkeling adviseerde de veiligheidsregio via NL Alert omwonenden uit de rook te blijven, naar binnen te gaan en ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten.

Volgens de veiligheidsregio waren af en toe explosies te horen. Die werden veroorzaakt door kapot springende ramen en machines die binnen staan. De brandweer laat het gebouw gecontroleerd uitbranden.

Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is verbrand isolatiemateriaal vrijgekomen dat in de directe omgeving in Goes-Noord is neergedwarreld. Volgens de brandweer gaat het niet om asbest, maar moet het publiek voorzichtig omgaan met het glaswolachtige spul.

Adviezen van de gemeente

De gemeente heeft zondag een brief verspreid met daarin adviezen. Zo mag het spul niet met blote handen worden opgeraapt. Wie een moestuin heeft wordt geadviseerd groente en fruit dat is bedekt met isolatiemateriaal weg te gooien. Sportpark ’t Schenge is ook getroffen door brokken isolatiemateriaal. Alle wedstrijden die daar zouden plaatsvinden zijn afgelast. Openbare speelterreinen in de buurt zijn afgesloten.

De gemeente is zondag al begonnen met het schoonmaken van het gebied en verwacht ook maandag nog nodig te hebben voor het opruimen.

Beheer
WP Admin