Landelijk zakt de gemiddelde prijs voor grasland tot net onder de € 63.000 per hectare. - Foto: Martijn ter Horst AlgemeenNieuws

Grondprijs in november naar gemiddeld niveau

In november werd voor bouwland gemiddeld € 73.229 per hectare betaald.

De gemiddelde prijs van agrarische grond zakte in november weer terug naar een wat normaler niveau. Vooral voor bouwland lag de maandprijs de voorafgaande drie maanden op een bijzonder hoog niveau.

Bouwland goedkoper in november

In november werd voor bouwland gemiddeld € 73.229 per hectare betaald, terwijl dat gemiddelde in september en oktober boven de € 90.000 steeg. In Noord-Limburg werd in november bijna 40 hectare bouwland verkocht voor gemiddeld iets minder dan € 70.000 per hectare. Datzelfde geldt ook voor ruim 39 hectare in de Noordwesthoek.

Ook van enkele andere grotere blokken bouwland lag de prijs onder de € 70.000 en daardoor zakte het gemiddelde flink. Uitzondering hierop vormde de verkoop van 24 hectare bouwland in Noordelijk Zeeland dat met ruim € 83.000 per hectare wel iets hogere prijzen liet noteren.

Grasland

In de weidestreek van Friesland is 52 hectare grasland van eigenaar gewisseld voor gemiddeld bijna € 59.000 per hectare. Dat is wat meer dan in de voorgaande maanden in die streek voor grasland werd betaald. Toch zakt landelijk de gemiddelde prijs voor grasland tot net onder de € 63.000 per hectare.

Beheer
WP Admin