Foto: ANP AlgemeenNieuws

GroenLinks kritisch op Schouten in nitraatdossier

GroenLinks is kritisch over de wijze waarop en het tempo waarmee de Tweede Kamer wordt geïnformeerd rond het zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn.

Rik Grashoff (GroenLinks) vroeg in de Tweede Kamer een interpellatiedebat aan over het actieprogramma, dat per 1 januari 2018 van kracht moet worden terwijl dat plan nog steeds niet naar de Tweede Kamer is gestuurd. Grashoff vindt dat de Tweede Kamer op deze manier zijn werk als controleur van de regering niet kan doen.

Debatten

Coalitiepartijen VVD, CDA, ChristenUnie en D66 vinden dat het onderwerp besproken kan worden bij de debatten die deze week al op de agenda staan. Grashoff is het hier niet mee eens, omdat het feitelijke actieprogramma er nog niet is.

Brief van Schouten aan Tweede Kamer

Minister Schouten liet vorige week in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de onderhandelingen in Brussel in volle gang zijn en dat ze verwacht het definitieve plan volgend jaar naar de Kamer te kunnen sturen. Ondanks een inmenging in het debat door GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver steunden de coalitiepartijen het voorstel niet.

Beheer
WP Admin