Premium
De boeren pleiten voor een eerlijke prijs voor de producten, door de negatieve effecten van productie, bijvoorbeeld milieubelasting, door te berekenen in de prijs. - Foto: Cor Salverius Fotografie AlgemeenNieuws

‘Groene boeren’: eerlijke prijs essentieel voor verduurzaming

Reacties

 1. Totaal grond gebonden landbouw, waarbij de import van voeders tot een minimum beperkt moet worden en de import van voedsel even eens (mijn aanvulling). Het gevolg hiervan zal volgens mij leiden tot een ongekende prijsstijging in de Supers, omdat het de vraag is of we wel voldoend eten voor 18 miljoen mensen kunnen maken op eigen grond, als ook de energie voorziening zoveel mogelijk van eigen land moet komen (totale kringloop) en chemiesche hulpmidden verboden zijn. ik zie dit als utopie en weer een onhaalbare droom van onze bestuurders geleid door de miieu juppen. Hoeveel zaken zijn de laatste jaren niet misgegaan omdat onze regeringen onder druk van Brussel onwerkbare wetgeving heeft moeten invoeren, die desastreus bleek uit te werken. De Green Deal en Boer tot Bord zal eenzelfde resultaat geven, boeren die leven bij de gratie Subsidie of onderbetaalde millieu arbeid zonder zekerheid van een werknemer.

 2. Beste heer Breukink ga svp uw mond spoelen en slaat niet meer van die wartaal uit .
  Berenpas heeft gewoon gelijk.
  Ze willen over allen grond van de andere boeren kunnen beschikken want anders kunnen zij niet extensief het bedrijf inrichten .
  Als men de grond nu op de vrije markt zou kopen kon je er nog enig begrip voor opbrengen.

  1. Waarom ? Berenpas geeft af op boeren die zeggen, het kan wel we doen het al jaren zo en hier liggen voor andere boeren de kansen
   Ik kan alleen maar respect hebben voor ondernemers die hun eigen problemen .
   En berenpas ziet dat als verraad .

  1. Je bedoelt dat vandaag enkele organisaties, waarvan het grootste gedeelte van de (bestuurs)leden nog nooit een koe gemolken of een hectare graan gedorst heeft, een mes in de rug steken van de boeren die niet volgens hun idealen boeren en in de hoop daar beter van te worden?
   Want dat is het wel zo’n beetje kort samengevat.

  2. Dan moet je ook eens de krant lezen en naar de nieuwsberichten op de media kijken in plaats van alleen ( vakbladen) die leven van de advertenties van de periferie .
   Ik zie alleen ondernemers met een plan .
   Niks mis mee toch ?????.
   Of het ook kan ? Hun probleem !!!
   Iedereen zijn eigen ondernemers keuze !!!.

  3. Dit kan het niet worden, Staghouder zit vast aan Europese afspraken en Europa zit vast aan afspraken met bijvoorbeeld Mercosur landen. Willen ze het veranderen moeten ze eerst al die verdragen aanpassen anders komen er gewoon goedkopere producten uit die landen. Dat het werkt voor een klein deel van de ondernemers komt omdat die markt of beschermt is of omdat een heel klein deel van de consumenten het wil en kan betalen. Dit werkt alleen niet voor veel burgers met een kleine beurs die kunnen dat niet betalen. Die kunnen nu amper rond komen laat staan als het nog duurder word door dit alles.

Beheer
WP Admin