Premium
Natuurgebied bij Tienhoven valt onder Natura 2000. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Greenpeace begint nieuwe strijd over stikstofbeleid

Reacties

 1. @Maas. De afgegraven gronden die weer tot Natuur gemaakt moeten worden, zijn niet anders dan terreinen die weer het aanzien van 100 tot 150 jaar gelden. arme zandverstuivingen, heidevelden en kronkelende beekjes omringt door poelen en plassen vol steekmuggen. Dat heideveld in vorige eeuwen als cultuurlandschap gold en onderhouden werd door de mensen wordt maar niet verteld. Het woord Natuur heeft een beter imago en levert meer geld op voor de organisaties die drijven op vrijwilligers en duur betaalde schone handen krachten.

 2. Wat staat er nou op die foto bij natura 2000 gebied bijTienhoven?en beetje rotzooi en een bos gele boterbloemen.Dan vind ik een fris groen weiland met koeien toch mooier

 3. Ik ben bang dat het te laat is voor de Nederlandse landbouw waar eens de hele wereld met verwondering naar keek ,nu heb je het pas gemaakt als je de landbouw zo veel als mogelijk afzeikt.Hoeveel politieke partijen zijn er nog in de 2e kamer die de landbouw een warm hart toedragen?een paar kleine splinterpartijtjes de rest interesseert het ze niks en hebben er geen verstand van en lopen alleen mee te huilen wat de de grootste schreeuwers te berde brengen:minder vee,minder export,meer natuur en niet minder boeren die wel de helft kleiner moeten worden en biologisch.Het einde van de landbouw.

 4. Het bijzondere is veel jonge mensen steunen al deze milieugroeperingen, en stemmen uiteraard links. Hebben niet in de gaten dat ze straks door die flauwekul geen huis meer kunnen betalen en geen cent over hebben om op het terras kunnen zitten vanwege hoge huren.

  1. Maas ik ben het met je eens. Helaas zal het de Nederlandse landbouw zijn die naar verdommenis loopt en niet de Groenen. Zij zitten doorgaans in de beter betaalde banen en kunnen het Groen geproduceerde duurdere eten een wel betelen. De mede strijders van de landbouw zouden de minder goed bedeelde grote groep burgers moeten zijn, die het “groen geproduceerde eten” niet kunnen betalen. Politiek zijn niet de lobbyisten onze steun en toeverlaat maar de mensen die net als de boeren de pispalen van de moderne maatschappij zijn.

 5. Ik ben benieuwd of Greenpeace eenzijdig naar de landbouw kijkt of dat ze ook naar de industrie durft te kijken. Ben benieuwd of Greenpeace net als de Overheid de industrie uit de wind wil houden en net als de Overheid niet eens weet hoeveel de industrie uitstoot en weet dat die tot nu toe hun doelen niet gehaald hebben, maar de landbouw wel! Ik ben bang dat ik het antwoord wel weet !!!!!

  1. Greenpeace = de overheid Cruijssen. Infiltratie vond al tientallen jaren geleden plaats.

 6. De meeste woestijnen zijn te vinden in de gebieden waar geen vee (lees: mest) is. Ik hou mijn hart vast…..

  1. Wat een vreselijke aftandse bende al die afgegraven landbouw gronden met opschietend onkruid. En dat noemen ze natuur!! Vreselijke geld verspilling. Bij deze verkwantseling en definitieve vernietiging van de goed bedoelde vruchtbare aarde vraag je je wel eens af, hoe lang gaat dit door en wordt de mens hier uiteindelijk niet voor afgestraft.

 7. Greenpeace noemt het de strijd tegen het stikstofbeleid , ik lees het als de strijd tegen de landbouw. Het moet kapot hier. En het moet zonder enige vergoeding of tegemoetkoming aan de boeren , zelfs een warme sanering gunt men ons niet zo kill en meedogenloos is dat volk.

  1. Precies! En daarom hebben wij als FDF ook deze toon. De enige reden dat de nertsenhouders wat gekregen hebben is door de angst voor opstand van heel de boerenstand. Anders hadden ze ze met niks naar huis gestuurd. All4ONE zal nog erg vaak nodig zijn in de toekomst. Ik hoop dat de boeren beseffen dat het niet overwaait en dat we moeten knokken voor ons bestaan en onze opkoop regelingen. Vooral dat laatste is nog niet goed ingedaald. Zonder verzet geen poen wel krimp! Mvg Mark

Beheer
WP Admin