De Oekraïense dealer spoorde de gestolen machines op via online machinebeheerplatform MyJohnDeere. - Foto: Agroteck-Invest MechanisatieNieuws

Gps spoort gestolen Oekraïense machines op in Rusland

Bij de Russische invasie in Oekraïne zijn niet alleen strategische doelwitten het mikpunt. De Russen gingen ook aan de haal met machines. Dankzij ingebouwde gps-apparatuur werden de machines getraceerd.

Op het terrein van de Oekraïense dealer Agroteck-Invest werden drie John Deere-combines, drie Vaderstad Tempo-zaaimachines en een John Deere 6195M gestolen door de Russen. De machines hebben een gezamenlijke waarde van meer dan € 2,5 miljoen.

Gestolen machines opgespoord via MyJohnDeere

De gestolen machines stonden op het terrein van de Oekraïense dealer en waren al voorzien van gps. Via het online machinebeheerplatform MyJohnDeere kwam de dealer erachter dat de Russen de machines naar een boerderij vlakbij Grozny in de Russische republiek Tsjetsjenië hadden gebracht.

Volgens dealer Agroteck-Invest heeft de diefstal van de machines te maken met de beslissing van John Deere om geen machines meer te leveren aan Rusland. Of de ontvreemde machines weer naar Oekraïne teruggehaald kunnen worden, is onduidelijk.

Reacties

  1. Met dank aan de beulen van Tsjetsjenie die zo het lijkt ook de bloedbaden in de Oekraine hebben en nog zullen aanrichten. Poetin heeft geweten dat de Russische soldaten geen beesten waren maar roeders en de Moslims uit Tsjertsjenie geen enkele moeite hebben met doden, verkrachten van mensen met een ander geloof danhet hunne. Zelfs stelen is volgens de heren geoorloofd in het oorlogsrecht.

Beheer
WP Admin