AlgemeenOpinie

Goede voornemens

2014 is met veel geknal ingeluid. Op 1 januari hebben we altijd een gezellige dag die we doorbrengen met onze familie. Ik verheug me er ieder jaar op. Vooral op de appelflappen van mijn moeder. Er is echt niemand die zulke lekkere appelflappen maakt.

Een jaarwisseling is ook bij uitstek de gelegenheid om achterom te kijken naar het afgelopen jaar. Dit wordt dan ook volop gedaan in allerlei overzichten. Van het jaarlijkse sportoverzicht, het overzicht van het politieke jaar tot het overzicht van belangrijke overleden personen. De jaarwisseling is echter ook het moment om vooruit te kijken. Daar horen dan bijna automatisch de (jaarlijks terugkerende) goede voornemens bij. Volgens mij scoren stoppen met roken, stoppen met drinken, zuiniger zijn, meer aandacht voor vrienden en familie, beter plannen en een partner vinden hoog op de lijstjes met goede voornemens.

Ik heb zelf al heel wat jaren met goede voornemens achter de rug. En ik moet eerlijk zeggen dat het vaak bij voornemens is gebleven. Het is zelfs vaak zo dat ik in februari al niet meer weet wat nu precies mijn goede voornemens op 1 januari waren. En ik moet zeggen dat ik dat ook helemaal niet erg vind. Het is toch eigenlijk een beetje raar om alleen de jaarwisseling te nemen als startpunt voor je verbeterde leven. 25 maart of zeg 11 oktober is toch ook een prima datum om met een goed voornemen van start te gaan. Waarom wachten tot 1 januari? Als het echt belangrijk is dan begin je toch direct met je goede voornemen?

Voor mij geen goed voornemen meer uitstellen tot 1 januari maar gewoon in het jaar zelf beginnen. En dat is moeilijk genoeg, weet ik uit eigen ervaring. Of u nu goede voornemens heeft gemaakt of niet, ik wens u veel succes, geluk en gezondheid toe in 2014!

Beheer
WP Admin