AlgemeenAchtergrond

Gloriosa rothschildiana is goed voor herhaling

Lisse – Mits goed verzorgd, kan Gloriosa rotschildiana (foto) voor prachtige effecten in de tuin zorgen. De plant ontspruit aan een knol en kan enkele meters (gesteund) opklimmen en volle bloei leveren.

René Zijerveld heeft een volop bloeiend exemplaar in de keuringszaal bij de CNB in Lisse gezet.”Ik krijg mensen op de dam voor herhalingsaankopen, omdat het product hen zo goed bevalt,” aldus Zijerveld. Probleem is wel dat de knol beslist niet winterhard is en dus eigenlijk in een bloembak moet worden geplant die in de winter binnengehaald kan worden.

In de keuringszaal zijn deze week nog veel meer bijzonderheden te bewonderen. Zoals de lichtblauwe Anemone nemorosa ‘Royal Blue’ van Cees Breed. Hij showt tevens onder andere Anemone nemorosa ‘Lychette’, een pot met een enorme Veltheimia viridiflora en onder andere ook de kleine lichtblauwe Lachenalia orchoides glaucine en de lichtblauwe Muscari valleriefinnis. De combinatie Lommers-Bood showt in de keuringszaal een geel/bruine Oxalis.

Waarschijnlijk niet gelukbrengend, want de naam van deze klaver is ‘Double Trouble’. Desalniettemin een heel mooi groen gewas en een prachtige bloei.

Beheer
WP Admin