Premium
De zeefbandpers flotatietechniek voor het scheiden van drijfmest en digestaat in een dikke en dunne fractie. VarkensAchtergrond

Nieuwe mestfabriek in Sterksel snel op stoom

Een iononenwisselaar en een beluchtingstoren zorgen ervoor dat de gewensten kwaliteit wordt bereikt voor het water uit de dunne fractie wordt geloosd. Dit is de laatste zuiveringsstap, na een proces van omgekeerde osmose.

De techniek voor de omgekeerde osmose. Dit proces is een belangrijke stap om loosbaar water over te houden uit de dunne fractie.

In de fabriek ligt zowel een dikke fractie van het digestaat als van de varkensdrijfmest. Een deel van de verse, dikke fractie van de drijfmest gaat ook naar Blue Sphere om biogas uit te winnen.

Reacties

  1. Terechte vraag, Noud. Keulen en Aken zijn ook niet in een dag gebouwd. Korrels persen kan altijd nog. De ondernemers willen eerst een referentiejaar maken met deze fabriek. Daarna zien ze verder.

  2. Waarom is er niet voor gekozen om de dikke fractie verder in te drogen tot zo’n 85/90% ds en om deze vervolgens te pelleteren, de afzetmogelijkheden lijken mij beter en ook is in deze vorm een hogere opbrengstprijs mogelijk.

  3. waarom is er niet voor gekozen om de dikke fractie verder in te drogen tot zo’n 85/90% ds en om deze vervolgens te pelleteren, de afzetmogelijkheden lijken mij groter en ook is in deze vorm een hogere opbrengstprijs mogelijk.

Beheer
WP Admin