VarkensNieuws

German Genetic breekt met Klasse KI

Stuttgart – German Genetic heeft het exclusieve partnerschap met Klasse KI voortijdig opgezegd.

Klasse KI is sinds september vorig jaar exclusief dealer van de German Piétrain-eindbeer in Nederland. De overeenkomst is aangegaan voor meerdere jaren. Desondanks maakt German Genetic gebruik van de mogelijkheid om het contract eind dit jaar te ontbinden, legt Gerard Kruimink uit, die als adviseur werkt bij het Duitse stamboek.

Reden van de opzegging is dat German Genetic zich niet gelukkig voelde met de overeenkomst met Klasse KI. De verwachte afzet op de Nederlandse markt werd niet gerealiseerd. En andere KI-stations in Nederland krijgen geen German Piétrain beren meer geleverd, sinds de overeenkomst is gesloten met Klasse KI.

Directeur Stefan Derks van Klasse KI verklaart dat zij eind vorig jaar ook een overeenkomst hebben gesloten met de Duitse fokkerijorganisatie BHZP. Volgens Derks is de vraag naar de DB77-eindbeer van BHZP duidelijk groter dan naar de German Piëtrain. De DB77 is daarom een goed antwoord op de huidige vraag uit de markt, betoogt Derks. Klasse KI verwacht eind dit jaar meer dan honderd DB77-beren op stal te hebben.

Bij German Genetic beraden ze zich op de vraag hoe ze de verkoop in Nederland gaan doen, per 1 januari 2016. Of dat met een exclusieve dealer is, of niet. Daar komt men later dit jaar mee naar buiten. Voor Preferent KI en Varkens KI-Twenthe biedt deze ontwikkelingen mogelijkheden. Zij willen graag nieuwe German Piétrains in hun stal.