Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

Geen MIA- en Vamil-aftrek meer voor asbestdak

De sanering van asbestdaken is met ingang van dit jaar niet meer extra fiscaal aftrekbaar volgens de MIA- en Vamil-regelingen. Wel is er een nieuwe subsidieregeling voor asbestsanering.

In de nieuwe milieulijsten voor 2016 is de sanering van asbest geschrapt. Sanering van asbestdaken levert met ingang van dit jaar geen extra aftrekpost op en de kosten van vervanging kunnen ook niet meer willekeurig worden afgeschreven. Dat blijkt uit de Milieulijst 2016 voor Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Flynth: ‘Niet echt een verrassing’, vanwege nieuwe subsidieregeling

Volgens Geert Bruns van de subsidieafdeling van Flynth Adviseurs en Accountants is het schrappen van asbest van de milieulijst niet echt een verrassing. Vanaf 1 januari is een nieuwe subsidieregeling voor asbestsanering van kracht die kan worden aangevraagd bij RVO.nl. Daarbij kan subsidie worden gekregen van €4,50 per vierkante meter verwijderd asbestdak, tot een maximum van €25.000 per adres.

‘Nieuwe asbestregeling aantrekkelijker voor stoppers’

Volgens Bruns is niet simpelweg te zeggen of de nieuwe regeling beter of slechter uitpakt. “Het lijkt er op dat de nieuwe regeling aantrekkelijker is voor stoppers en ondernemers die niet in de hoogste belastingschijf van 52 procent vallen”, aldus Bruns.

Nieuwe asbestregeling

Voor 2016 €10 miljoen beschikbaar voor subsidie asbestsanering

Vanaf 4 januari 2016 kunnen particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profitorganisaties en overheden subsidie aanvragen voor het verwijderen van asbestdaken. Voor 2016 is een budget van €10 miljoen beschikbaar. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Infrastructuur en Milieu de verwijdering van asbestdaken van 2016 tot en met 2019. Meer informatie staat op rvo.nl. www.mijn.rvo.nl/subsidieregeling-verwijderen-asbestdaken

Beheer
WP Admin