Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

‘Geef helderheid over gezondheidseffect geitenhouderij’

Provincies hebben minister Schouten van LNV gevraagd om snel duidelijkheid te geven over de gezondheidseffecten van geitenhouderijen op de omgeving.

In een brief heeft het Interprovinciaal Overleg (IPO) gevraagd snel duidelijkheid te geven over het aanvullende onderzoek naar de vergrote kans op longontsteking rond geitenbedrijven. Bij eerder onderzoek naar gezondheidseffecten van de veehouderij kwam zo’n verhoogd risico aan het licht, maar verder onderzoek is noodzakelijk.

‘Het gaat om de gezondheid van de bevolking en het onderwerp heeft een grote politieke gevoeligheid. Provincies willen er mee aan de slag’

Provincies willen nu weten of dit onderzoek al loopt en wanneer de uitkomst hiervan te verwachten is. “Het gaat om de gezondheid van de bevolking en het onderwerp heeft een grote politieke gevoeligheid. Provincies willen er mee aan de slag”, aldus een woordvoerder van IPO.

Gelderland kent al geitenhouderij-bouwstop

Provincie Gelderland kent al een bouwstop voor geitenbedrijven, deze loopt tot maart 2018. In Noord-Brabant mogen geitenbedrijven tot 2020 niet uitbreiden.
Ook de Tweede Kamer heeft de minister gevraagd om met een tijdspad te komen over het vervolgonderzoek. Bij een hoorzitting werd recentelijk duidelijk dat het vervolgonderzoek nog niet is begonnen.

Beheer
WP Admin