FrieslandCampina houdt de garantieprijs voor juni gelijk. - Foto Mark Pasveer RundveeNieuws

FrieslandCampina houdt garantieprijs juni gelijk

FrieslandCampina houdt de garantieprijs voor juni, ten opzichte van mei, gelijk op € 43,25.

Dat de garantieprijs van FrieslandCampina niet verder daalt, is het gevolg van een correctie. In de voorgaande periode werden boerderijmelkprijzen van referentiebedrijven te laag ingeschat. De correctie compenseert volgens de coöperatie de negatieve impact van de zwakkere marktvraag en het groeiende melkaanbod in Europa. Voor juni ligt de eiwitwaarde op € 660,64 en de vetwaarde op € 440,43 per 100 kilo boerderijmelk. De gemiddelde garantieprijs voor boerderijmelk in 2023 tot en met juni bedraagt € 49,63 per 100 kilo melk.

Lees verder onder de grafiek

De door Boerderij berekende basismelkprijs voor juni komt uit op € 42,65 per 100 kilo melk. De genoemde prijzen zijn exclusief btw en er is bij de door Boerderij berekende prijzen 5,5 cent afgetrokken als bijdrage aan ZuivelNL.

Biologische garantieprijs daalt iets

De biologische garantieprijs van FrieslandCampina in juni daalt met € 0,25 naar € 56 per 100 kilo boerderijmelk. Ook hier is sprake van een correctie over de afgelopen periode. Omdat de vraag naar biologische zuivelproducten lager is dan het aanbod van biologische boerderijmelk, verwacht FrieslandCampina dat referentiebedrijven hun prijzen voor biologische boerderijmelk iets verlagen. Voor bio ligt de eiwitwaarde in juni op € 855,40 en de vetwaarde op € 570,26 per 100 kilo boerderijmelk. De gemiddelde garantieprijs voor biologische boerderijmelk in 2023 tot en met juni bedraagt € 60,75 per 100 kilo melk.

Lees ook: Mooi weer zorgt voor hogere zuivelprijzen


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

Beheer
WP Admin