Premium
Freark Smink: “Ik vind het belangrijk dat de buitenwereld beseft hoe boeren in het leven staan en waar ze mee worstelen.” – Foto: Anne van der Woude AlgemeenAchtergrond

Friese acteur Freark Smink: ‘Ik raakte mijn boerentrots kwijt’

Reacties

  1. De opmerking “Het is stil op het Friese platteland. De intensieve landbouw heeft daar veel mee te maken” lijkt mij niet de juiste benadering. Ik heb nog nooit minder mensen op het land gezien dan in Grootschalige Mechanische Landbouw gebieden, Het eerste wat mij als Nederlandse boer opviel rijdende door Noord Frankrijk was de Leegte, eindeloze vlaktes zonder menselijke activiteiten, later tijdens mijn werk ontdekte ik dat de moderne landbouw behoefte heeft aan grote eindeloze vlaktes om de modene machines in te zetten met een minimum aan mensen. Koeien op stal en landwerk met minimale mensen die staat of valt met Arbeidsorganisatie en aan en afvoer producten (zaaien en oogsten uitgedrukt in enkele uren per ha/jaar. Dus hiermee is volgens mij aangetoond dat niet arbeid intensivering maar extensivering de reden van een doods en leeg platteland zijn.
    Ik weet wel dat de Randstedeling graag zijn anti intensivering wil rechtvaardigen door alles wat in hun beleving negatief is.

Beheer
WP Admin