Foto: Koos Groenewold PluimveeNieuws

Franse Terrena trekt € 15 miljoen uit voor pluimveehouders

Het Franse voedings- en agrarische bedrijf Terrena heeft € 15 miljoen uitgetrokken voor bij haar aangesloten pluimveehouders die getroffen zijn door de vogelgriep.

Ze kunnen aanspraak maken op inkomenssteun gedurende de periode dat hun bedrijf stil ligt terwijl ook het betalen van voer- en andere rekeningen wordt uitgesteld.

Het aantal bekende besmettingen met vogelgriep is in Frankrijk opgelopen tot 1.372, aldus de laatste opgave van het ministerie voor Landbouw. Bij Terrena zijn 880 pluimveehouders door de epidemie getroffen. ‘’Terrena heeft onmiddellijk een programma opgestart om hen te ondersteunen,” meldt de koepelcoöperatie in het jaarbericht.

€ 5 miljard omzet

Terrena heeft vorig jaar een omzet gehaald van ruim € 5 miljard, dat is 5% meer dan in 2020. De groep behaalde een nettowinst van € 12,5 miljoen, € 10,4 miljoen meer dan in het voorafgaande jaar. Het bedrijf meldt wel dat alle sectoren te kampen hebben gehad met een moeilijk jaar door enerzijds de hogere inkoopkosten en anderzijds de grote druk die de supermarkten blijven leggen op de inkoopprijzen.

Terrena Pro

Verder is Terrena in 2021 gestart met Terrena Pro, een nieuwe keten voor de agrarische distributie ‘in de buurt’. Ook heeft de coöperatie steun verleend aan bijna 800 startende jonge boeren. Verder heeft Terrena samen met Groupe Avril Olysin Bio opgericht dat tot doel heeft 100% Franse biologische plantaardige producties verder te ontwikkelen.

Beheer
WP Admin