AlgemeenNieuws

Franse minister gaat zelf naar Rusland

Parijs – De Franse minister van landbouw Stéphane le Foll gaat deze week nog naar Rusland ‘om te proberen te onderhandelen’ om het embargo op Europees varkensvlees en andere landbouwproducten ongedaan te maken.

”Ik ga er discussiëren en een dialoog voeren. Ik wil proberen een oplossing te vinden. Ik wil proberen te onderhandelen en te bekijken onder welke voorwaarden we het embargo dat om gezondheidsredenen is ingesteld op te heffen”, aldus de bewindsman in voorzichtige bewoordingen.

Twee Russische embargo’s

Le Foll wijst er daarbij nog eens op dat er in feite twee embargo’s bestaan, één diplomatiek vanwege de situatie in Oekraïne en één vanwege de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in enkele Europese landen.

‘Wie nooit wat probeert, bereikt nooit wat’

Het bezoek van le Foll vindt plaats onder moeilijke omstandigheden. Frankrijk en Rusland zijn in een conflict gewikkeld over enkele marineschepen die in opdracht van Rusland zijn gebouwd, maar nu aan andere landen worden verkocht. De Russische bombardementen op Syrië, waar Frankrijk eveneens actief is, maken de situatie nog moeilijker.

”Maar ik ga het toch proberen. Wie nooit wat probeert, bereikt ook nooit wat,” aldus Le Foll.

Beheer
WP Admin