Tijdens de 27e editie van de Historische Feldtage in Nordhorn (D.) bewonderen liefhebbers van oldtimers de klassieke landbouwtechniek, zoals deze Deutz F3L514 met erachter een Fella-grashakselaar. Een McCormick D326 verzorgt de afvoer van het gehakselde product. - Foto's: Jacco van Erkelens MechanisatieFoto

Fotoreportage | Oldtimers kijken op Historische Feldtage in Nordhorn

Op 12 en 13 augustus trokken opnieuw veel liefhebbers van oldtimers naar de jaarlijkse Historische Feldtage in het Duitse Nordhorn. Het tweedaagse evenement is een van Europa’s grootste manifestaties voor de klassieke landbouwtechniek.

Bekijk de foto’s onder de video.

Deze Kemper-hakselaar met Fendt 600-serie-trekker kwam helaas niet in actie. Bijzonder aan de trekker is de omkeerinrichting, die uitstekend van pas komt met dit werk.

Nog zo'n klassieker die nooit verveelt: De MB Trac 1600. Het is de op een-na-grootste trekker die Mercedes Benz ooit heeft gebouwd. Hier aangespannen met een Niemeyer-zwenkploeg.

Een combinatie die qua kleur goed bij elkaar past: een mooi opgeknapte Fendt Favorit 3 met een Van Lengerich LW 3000-opraapwagen.

Deze Amerikaanse Allis Chalmers 7080 kom je weinig tegen op de Historische Feldtage.

Nog een mooie Schlüter-trekker. Dit keer een Super 1500 TVL.

Hier een schitterend opgeknapte Deutz 13006. Dit exemplaar is oorspronkelijk geleverd in Canada en heeft nog even in Nederland gelopen. De huidige eigenaar heeft de trekker nu zo'n 1,5 jaar in bezit. Hij deed een jaar over de restauratie van de trekker. De machine is helemaal open geweest en heeft enkele nieuwe onderdelen gekregen. Het spuitwerk is door een bevriende spuiter gedaan, zo vertelt de eigenaar die maar wat trots is op zijn trekker.

Eén van de meest bijzondere voertuigen op het evenement is toch wel deze Fordson Super Dexta, die als basis dient voor de Delvano Safetrac-zelfrijdende veldspuit. De machine dateert uit 1965.

Een prachtexemplaar van een Fendt GT-werktuigendrager met zaaimachine-opbouw.

Ook Schlüter is een merk dat je vaak ziet op de Historische Feldtage. Hier enkele compactere modellen, waaronder een Super 550 V (met zilveren voorlader) en een Super 450 V (met zwarte voorlader).

Een rijtje met Ford-trekkers.

Een rij smalspoortrekkers.

International is een sterk vertegenwoordigd trekkermerk op de Historische Feldtage in Nordhorn. Hier enkele exemplaren uit de 24-serie.

Drie mooie Hanomag-trekkers op een rij.

Op een aardappelveld komen rooimachines aan bod. Deze Samro-rooier laat zijn kunsten zien. De aardappels worden voor de draaiende korf gerooid en komen bovenop een naar voren draaiend bandje terecht. Maximaal zes mensen kunnen op de houten bankjes zitten om de aardappels op de buitenste bandjes te leggen. Die bandjes voeren de aardappels naar kisten. Achterblijvende kluiten en loof blijven liggen op de middenband, en vallen via het glijgootje op de grond.

Tijdens de 27e editie van de Historische Feldtage in Nordhorn (D.) bewonderen liefhebbers van oldtimers de klassieke landbouwtechniek, zoals deze Deutz F3L514 met erachter een Fella-grashakselaar. Een McCormick D326 verzorgt de afvoer van het gehakselde product. - Foto's: Jacco van Erkelens

Beheer
WP Admin