<em>Foto: Ronald Hissink</em> AlgemeenNieuws

ForFarmers op 24 mei naar beurs

ForFarmers zal op 24 mei haar entree op de Euronext-beurs in Amsterdam maken.

Het is een technische beursgang, wat betekent dat er geen nieuwe aandelen op de markt worden gebracht. De beursgang komt ruim voor het Britse referendum over een vertrek uit de EU, dat mogelijk grote effecten heeft op wereldwijde beurskoersen.

Tot de beursnotering worden de certificaten van aandelen van ForFarmers, de participatierekeningen en voerequivalenten van FromFarmers verhandeld via een bestaand handelsplatform. De meerderheid van deze stukken zijn in handen van leden van de coöperatie FromFarmers, dat ook na de beursgang de controle over belangrijke beslissingen houdt.

Voerequivalenten verhandelbaar

Houders van certificaten van aandelen en participatierekeningen kunnen deze financiële instrumenten omzetten in aandelen die op de Euronext worden verhandeld. Met ingang van de beursnotering zullen alleen de voerequivalenten verhandelbaar blijven via het bestaande handelsplatform.

Brexit-referendum

Het “Brexit”-referendum vindt op 23 juni plaats. Het is voor ForFarmers een belangrijk besluit. ForFarmers boekte vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk een omzet van €771,5 miljoen en een brutowinst van €166,9 miljoen. De “Nederlandse” omzet en winst van het bedrijf zijn met respectievelijk €1 miljard en €190 miljoen niet veel hoger.

Een “Brexit” kan ook onverwachte gevolgen hebben op de beurs. Philips waarschuwde al eerder dat een mogelijke “Brexit” ertoe kan leiden dat de beursgang van haar lichtdivisie wordt opgeschort. ForFarmers houdt ook een slag om de arm. Bij “onvoorziene omstandigheden” kan de geplande beursnotering tot nader order worden uitgesteld.

Het voerconcern zal verhandeld worden met het symbool “FFARM”. Binnenkort publiceert ForFarmers voor geïnteresseerde investeerders een prospectus. Rabobank en ABN Amro treden op als gezamenlijke financiële adviseurs over de beursgang.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra
Beheer
WP Admin