Varkenshouders die produceren voor het Beter Leven-keurmerk 1 ster moeten per 1 januari 2025 aan aangescherpte eisen voldoen. – Foto: Ruud Ploeg VarkensNieuws

Folders verspreid met tips en trucs over stalaanpassingen Beter Leven-keurmerk 1 ster

Varkenshouders die produceren volgens de eisen van het Beter Leven-keurmerk hebben deze week folders ontvangen met praktische tips en trucs over stalaanpassingen.

Veel deelnemende varkenshouders moeten hun stallen nog in meer of mindere mate aanpassen om ook na 1 januari 2025 aan de eisen van het Beter Leven-keurmerk (BLk) te voldoen. De Dierenbescherming heeft samen met Wageningen University & Research drie folders ontwikkeld, gericht op stalaanpassingen bij gespeende biggen, vleesvarkens en dragende zeugen. De folders zijn deze week verspreid bij deelnemende varkenshouders die produceren volgens de eisen van het Beter Leven-keurmerk 1 ster. Dat laat een persvoorlichter van de Dierenbescherming weten.

De folders bevatten diverse plattegronden met voorbeelden van veelvoorkomende hokken en hoe stalaanpassingen eventueel doorgevoerd kunnen worden.

Beheer
WP Admin