AlgemeenNieuws

FloraHolland Bloemenfestival in Noordwijk een succes

Noordwijk – De Vaste Keuringscommissie (VKC) keurde ter gelegenheid van het FloraHolland Bloemenfestival dat van 12 tot en met 15 augustus gehouden wordt, verschillende inzendingen.

In de Oude Jeroenskerk in Noordwijk stond een gevarieerd aanbod aan zomerbloemen, bol- en knolgewassen en jaarrond-bloemen. De VKC keurde inzendingen die vooral uit de bollenstreek kwamen, maar ook uit andere productiegebieden in Nederland.

Het Flora Holland Bloemenfestival wordt steeds bekender dus steeds meer inzenders wisten de weg naar Noordwijk te vinden. Een klein maar zeer gevarieerd aanbod viel de jury bij het onderdeel bloeiende planten ten deel. Zo zag de jury een prima inzending van De Boer Natuur BV met een inzending Hydrangea ‘Schone Bautzerin’ die per plant gemiddeld zestien bloeikoppen had. W & A De Rijke toonde een gemengde inzending Cyclamen Super Serie Verano. De tien kleine potjes waren uniform qua opbouw van de plant en in elke pot een grote hoeveelheid aan bloemen en knoppen. Daarnaast was het mengsel zeer divers van samenstelling. Met 9.4 punten werd de eerste prijs door dit bedrijf binnengehaald.

In de categorie jaarrond snijbloemen was het Kwekerij Zijdezich die de eerste prijs behaalde. Deze firma brengt op deze show de enkelbloemige Aster ‘Linda’. De inzending is zeer gelijk van aantal bloemen en ook de opbouw van de tak is perfect. Het gave, schone blad maakt dat deze inzending 9.42 punten behaalde.

Het aangeboden sortiment bol- en knolgewassen is breed. Zo kreeg de jury onder andere gladiolen, Dahlia, Crocosmia, Alstroemeria en vele andere zomer bolbloemen te jureren. De winnaar werd de vrij nieuwe Crocosmia ‘Prince of Orange’ van T.J.H. Leenen. Deze inzending viel bij de jury op door de opvallende kleur, de grote bloem met de oranje kleur en het gespikkelde hart. Zeer fraai is de opvallende grote kam en zeker voor Crocosmia het puntgave blad. Deze cultivar mag volgens de jury een aanwinst voor het sortiment genoemd worden en werd met 9.40 punten gekozen tot beste bolbloem van de tentoonstelling.

Beheer
WP Admin