De hond van Miranda, Finn, eet liever poep dan brokjes. - Foto: Roel Dijkstra BoerenlevenColumn

‘Finn eet liever poep dan verantwoorde brokjes’

Een speciale bak moet schrokken van onze hond tegengaan. En scheten verminderen.

Ongeacht de hoeveelheid ‘schrokt’ onze hond in no time zijn bak leeg. Soms resulteert dit in kokhalzen of erger. Zwager Jan werkt bij een handelsbedrijf dat alles heeft, onder andere voor dieren en dus ook voor honden. En via hem staat er nu een mooie, grote, grijze voerbak midden in onze keuken. Eentje met een diameter van 29 centimeter en binnenin een doolhof aan randjes zodat de hond slomer gaat eten.

De Eat Slow, Live Longer is een anti-schrokbak dus. Het idee erachter is dat je veel meer moeite moet doen om bij het voer te komen en dat de hond er daarom ook extra lang over doet om het op te kunnen eten.

Bak leegschrokken niet in één keer

De eerste keer als Finn zijn voer er probeert uit te krijgen is hij er na een aantal brokjes klaar mee. Teleurgesteld komt hij ‘verhaal’ halen bij ons. “Waar is mijn andere bak?”, zie ik hem denken.

Ondertussen heeft hij al regelmatig zijn eten in deze bak ontvangen en gaat het steeds ietsjes beter. In één keer zijn bak leegschrokken, is er niet meer bij. “Is dat niet iets voor ons?”, vraag ik Luc. Hij kijkt me beledigd aan. “Spreek voor jezelf”, is zijn antwoord. Maar die kwark of yoghurt en fruit in zo’n schrokbak lijkt me ook niet wat. Overigens is mijn tong lang niet zo lang als die van Finn en bovendien hou ik niet van uitlikken. Maar ik zie het al voor me…

Spijsverteringskanaal

Het niet meer schrokken is ook goed voor het spijsverteringskanaal en zorgt ervoor dat er een betere verwerking plaatsvindt. Met als bijkomend voordeel dat allerhande problemen zoals winderigheid ook verdwijnen. Dit laatste is bij Finn nog niet gelukt. Zijn scheten ruiken nog steeds naar zwavel en rotte eieren. Overigens bestaat zijn favoriete maaltijd niet uit brokjes. Daarin zit vitamine A, D3 , ijzer en zink. En de samenstelling bestaat uit granen, vlees en dierlijke bijproducten en vetten en mineralen. Finn is meer van poep. Vooral die van de kalveren. Maar een verse flats uit de wei is ook een van zijn favorieten. Bovendien vindt hij de macaroni van de buurtjes ook heerlijk. Soms gaat hij er sneaky tussenuit om te spelen met Reus, hun hond. Maar eigenlijk komt hij er omdat hij de restjes van de buurman krijgt.

Metworst lekkerder dan brokjes

Sowieso vindt hij de buurman fantastisch. Wanneer hij op bezoek komt, heeft hij altijd iets lekkers bij zich voor Finn. Net als opa. Wanneer de auto van opa het erf oprijdt, is Finn niet meer te houden. Stukjes metworst zijn echt lekkerder dan die brokjes.

Op de beschrijving van het product staat dat de anti-schrokbak nog meer problemen kan voorkomen. Als je een normale bak vaak snel leegschrokt, kan dit op de lange duur tot een maagtorsie of overgewicht leiden. Dus deze anti-schrokbak is de oplossing voor velen. Jan, ik denk dat we er nog een aantal bestellen want dat lijkt me wel wat.

Reacties

Beheer
WP Admin