AlgemeenNieuws

Fendt wil de omzet verhogen met nieuwe machinelijn

Marktoberdorf – Fendt wil in Europa de komende vijf jaar de omzet verhogen met 50 procent. Een nieuwe machine- en trekkerlijn moeten zorgen voor deze omzetdoelstelling.

De Europese omzet van Fendt moet omhoog en wel met 50 procent in vijf jaar tijd. Om dat te bereiken, brengt Fendt een eigen hooibouwlijn op de markt. De maaiers, harken en schudders krijgen de merknaam mee, net als de huiskleuren groen en rood. De trekkerfabrikant werkt hier voor samen met de eveneens Duitse fabrikant Fella. Dit bedrijf inclusief dealernetwerk blijft bestaan. Fendt verkocht naast trekkers al maaidorsers, grootpakpersen en hakselaars.

Nieuwe opraapwagen

Behalve de nieuwe hooibouwmachinelijn, brengt Fendt ook een nieuwe opraapwagen. Fendt ontwikkelde deze samen met een machinefabriek in het Duitse Stolpen. Deze merkonafhankelijke fabriek maakt ook de opraapwagens voor Deutz-Fahr en Vicon en machine-onderdelen voor andere fabrikanten, zoals Claas.

Trekkerserie voor all-round gebruik

Dit najaar komt Fendt eveneens met een nieuwe trekkerserie: 1000 Vario. Dit is een all-roundtrekker die behalve grond- en zaaiwerk, ook ingezet kan worden voor transport, inkuilen en mestuitrijden. De trekker is te gebruiken als zelfrijder door de omkeerinrichting. In 2016 neemt Fendt de nieuwe trekkerserie in productie.

De hooibouwmachines staan bij Fendt vanaf zomer 2016 in de prijslijst. De fabrikant levert ze vanaf voorjaar 2017 uit. Voor zover bekend, is het prijsniveau gelijk aan dat van de Fella-machines. Op de mechanisatiebeurs Agritechnica in november in het Duitse Hannover, worden de nieuwe opraapwagen, hooibouwlijn en trekkerserie voor het eerst gepresenteerd.