Premium
Foto: Novum RegioFoto AlgemeenNieuws

FDF wil tegendemo bij Animal Rights

Reacties

 1. Een wake houden moeten ze zelf wetem. Maar dat kan ook gewoon bij iemand van hun in de achtertuin. Niet bij de boeren die het ook vreselijk vinden dat de stal met hun dieren is afgebrand. Vaak hebben ze een band met hun dieren en geeft dat veel slapeloze nachten.

  Bij ons is de boerderij ook een keer afgebrand. Mijn vader rende zó de schuur in en wilde alle koeien los maken. Wat ook gelukt is, maar daarbij verwonde hij hemzelf ook erg. Bij de laatste koe, hebben medeboeren hem met een paar man tegen moeten houden, omdat hij die laatste koe ook koste wat kost wilde redden, maar hij kon en mocht niet nog een keer de brandende schuur in. Hij werd pas rustig toen een brandweerman zei; dat hij de koe los zou maken. Waarbij de andere brandweerlieden de man steeds natspuiten en om hem heen een soort ‘gang’ maakten. De koe is toen gered. En mijn vader werd rustig.

  Veehouders geven echt om hun dieren. Staan dag en nacht voor ze klaar. En als er een koe of ander dier ziek is, dan zijn ze dat zelf ook vaak. Tot het weer beter gaat met het dier.

 2. Benieuwd heeft wel gelijk .
  Politiek levert het niks op wat fdf van plan is.
  Tenminste ik zou niet weten hoe .
  En die stalbranden waarbij soms tienduizenden dieren levend verbranden .
  Moet direct goed worden aangepakt .
  Dat werkt lelijk in de beeldvorming rond de agrarische sector .

 3. Die animal…. moet zich schamen om bij een bedrijf wat al genoeg trammelant heeft met zo een ongewenste brand zich op een manier opstelt dat wij als boeren daaraan nog schuldig zijn ook. Het is gelukkig maar een kleine groep stumpers die denken de wereld te kunnen verbeteren en zelfs vaak te weinig geld hebben om een varkens schnitzeltje te kunnen betalen.

 4. @Bennie en als jou het overkwam dat ze voor jou deur stonden met een wake of wat dan ook om wat voor een reden dan ook? Prima dat deze boeren deze familie ondersteunt door collega’s. We praten niet over politieke winst maar over psychologische ondersteuning. Althans dat zou het dan wel moeten zijn.

  1. Niks Bennie, maar je zou het toch wel leuk vinden als achter een verlaten varkensstal een activist van een koude kermis thuis kwam?

Beheer
WP Admin