Premium
De FDF-ledenvergadering. - Foto: Ronald Hissink AlgemeenColumn

‘FDF straalt, maar een ander bepaalt’

Reacties

 1. vergaderboer en reageerders, met afgeven op elkaar helpen we elkaar niet, ik weet t de politiek doet het ons voor maar laten we daar vooral niet in mee gaan.
  Samen optrekken is denk ik wel een noodzakelijk iets en dat is iets waar wij als boerenstand niet echt meer in uitblinken net zoals ook de samenleving daar niet in uitblinkt en dat is denk ik een groter gevaar dan corona klimaat of wat dan ook.
  Wat het klimaat betreft bevreemd me het wel dat er mensen zijn die denken dat ze de natuur stil kunnen zetten .
  Door de eeuwen heen is denk ik wel gebleken dat de natuur zijn gang gaat dat weten wij als boerenstand maar al te goed.

 2. 100% eens met Wilco en Arjan: Vergaderboer loopt hopeloos achter met zijn gedachten over 1 van de meest belangrijke wetenschappers in de wereld op gebied van veehouderij en klimaat! Dat het IPCC meegaat in zijn bevindingen zegt genoeg, ook het klimaatverhaal heeft baat bij zo dicht mogelijk de werkelijkheid te benaderen.
  Zoals Wilco al zegt: Nu het zsm oppakken als agrarische sector en proberen er een win-win verhaal van te maken. Als de overheid hier nou eens net zo voortvarend te werk ging als die in Californië, kunnen we al een mooie start maken. Maar ja, die is drukker met geld uitgeven om boeren massaal op te ruimen.

 3. Volledig eens met je@ Arjan….denk dat vergaderboer zijn huiswerk maar eens over moet doen……en zo’n moeilijke wetenschap is het helemaal niet…en het koelend effect op het klimaat met biogene Methaan word groter bij een stabiele veestapel …..en de mestvergisters dragen daar nog extra factor aan bij doordat een groot deel biogene ongeslagen methaan weer circulair ingezet kan worden om huizen in de gebouwde omgeving te verwarmen …….deze vraag en roep komt vanuit gemeentelijke energietransities in plattelandsgebieden…wat ik alleen nog niet snap ………dit gegeven en andere koppelkansen liggen in
  handbereik ……agrosector pak dit nu gezamenlijk op….deze tein raast voorbij ……laat deze kans niet aan jullie voorbij gaan.!!

 4. Niet alleen Frank Mithloehner van de Universiteit van Californië, maar ook Oxford, doet onderzoek naar de biogene koolstofcyclus. O.a. de FAO heeft in 2014 op basis van de onderzoeken van Mithloehner hun berekening aangepast. Daarnaast heeft ook het IPCC, volgens Mithloehner, aanpassingen gedaan: ” Mitloehner onderstreepte de invloed van deze wetenschappers met een passage uit het nieuwe IPCC klimaatrapport. Daarin staat expliciet dat methaan, afkomstig van biogene oorsprong zoals koeien, voorheen 3 tot 4 keer overschat en dat methaan van fossiele bronnen 4 tot 5 keer onderschat werd. De impact van koeien is dus veel kleiner en van auto’s veel groter. „ Ik vind het van geen respect getuigen om iemand die gehoord is de Senaat van de VS over dit onderwerp te scharen onderen corona ontkenners.

 5. Vergaderboer is dus niet aanwezig geweest. Hij is natuurlijk ook geen lid🙈. Met feiten heeft hij grote moeite. Als je iets schrijft moet het wel waar zijn! Eigenlijk best zielig voor hem.

Beheer
WP Admin