Foto: Jan Sibon AlgemeenNieuws

Faillissement voor mestopslagleverancier SteFoS

Steenbergen Foil Solutions (SteFoS), leverancier van mestopslagsilo’s en afdekkingen, is begin deze maand failliet verklaard door de rechtbank in Assen.

Advocaat Jolanda Vreugdenhil van advocatenkantoor Heuzeveldt, vertelt desgevraagd dat de directie van het bedrijf het faillissement zelf heeft aangevraagd. Aanleiding was de beëindiging van het krediet door de Rabobank.

De liquiditeitspositie van het bedrijf was onder druk komen te staan door twee moeizame jaren en het faillissement van een grote debiteur. Ondanks de problemen uit het verleden, zag de prognose voor 2017 er wel goed uit. Curator Heuzeveldt noemde het een pijnlijk bankroet, tegenover het Dagblad van het Noorden.

Bedrijf in delen in de verkoop

Het faillissement omvat SteFoS b.v., SteFoS Holding b.v., SteFoS Montage b.v. en dochteronderneming Appel Bouw in Spanbroek. Dit laatste bedrijf was gespecialiseerd in onderhoud en keuringen van mestopslagsystemen. Bij het bedrijf werkten in totaal tien mensen in vaste dienst en daarnaast schakelde het bedrijf veel zzp’ers in.

Vreugdenhil vertelt dat het bedrijf in delen in de verkoop gaat. Er is interesse om de roerende zaken en de immateriële activa over te nemen van andere bedrijven in de sector. Voor het onroerend goed, twee bedrijfspanden, hebben zich nog geen gegadigden gemeld.

Beheer
WP Admin