Premium
Tweede Kamerlid Pieter Grinwis (ChristenUnie) wees onlangs op de risico's van extern salderen. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Extern salderen stikstof nog mondjesmaat

Reacties

  1. @Coopmans laat de industrie de innovatie in de landbouw maar betalen. Dan kunnen zei na de innovatie de gereduceerde kilo’s stikstof meenemen voor hun eigen bedrijven. Je kunt de landbouw wel naar de klote laten lopen maar dan is de stikstof en de ontwikkelings ruimte elders ook verdampt. Je zult wel zoiets moeten een andere oplossing is er niet. Tenzij je dit land haat en het liefst hebt dat alles kapot gaat.

  2. Het is niet te geloven maar er is ook totaal geen vraag naar stikstof. Alleen de agrisector heeft hem nodig , de rest komt er mee weg in afwachting van drempelverhoging of kwijtschelding van noodzaak. Een vies spel wordt er gespeeld met de boeren , heel vies!

  3. Wanneer je nieuwe technieken, innovaties, toepast die stikstofreduceren verdwijnt op den duur die stikstofruimte ook van de vergunning / uit de sector (‘verdwijnt’ naar andere sectoren). Alleen kost het de ondernemer/primaire sector/boer geld ipv dat het geld kan opleveren zoals bij de verkoop van de vrijgekomen stikstofruimte.

    1. @Coopmans, je kunt toch gewoon je vrij komende stikstof bij innovatie verkopen aan derde als je er zelf niets mee doet

    2. Klopt Maas dat is ook precies wat ik zeg, Stikstofruimte die vrijkomt verkopen valt onder extern salderen, een aantal partijen is daar tegen.

Beheer
WP Admin