VarkensNieuws

Export Parmaham groeit

Parma – In 2014 groeide de export van Parmaham vanuit Italië met 35 procent en de export van voorgesneden Parmahammen met 2 procent.

In 2013 daalde de totale productie nog met 3,2 procent. Paolo Tanara, voorzitter van het Parmaham Consortium, is dan ook verheugd met deze groei. “De ongunstige economische situatie zorgde voor een daling van de totale markt van rauwe hammen met maar liefst 8.9 procent.”

In totaal werden er vorig jaar ruim 2.6 miljoen hammen afgenomen een stijging van 3,5 procent ten opzichte van 2013. De omzet hiervan wordt geschat op €250 miljoen. Deze stijging werd grotendeels gerealiseerd door de niet-Europese markten. Vooral de Verenigde Staten plusten 12,5 procent, evenals Japan met 3 procent en Australië met 8 procent. Ook kwamen er veelbelovende tekenen uit China, aldus Tanara. Binnen de EU-markt (+1.3 procent) bleef de afzet naar Duitsland gelijk terwijl Frankrijk (+3.5 procent) en Engeland (+4 procent) groeiden. De beste prestatie kwam echter van de Oost-Europese landen. Dit ondanks de handelsbeperkingen door de sluiting van de Russische markt. Volgens Tanara is Parma steeds meer een toonaangevend delicatessenmerk. “Steeds meer toonaangevende restaurants in de grote wereldsteden de zetten de Parmaham op het menu.”

Beheer
WP Admin