Akkerbouwdag

Dit jaar organiseren Boerderij en TREKKER Akkerbouwdag 2024 in Nijkerk op 11 juli! Het evenement staat in het teken van ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’, waarbij we de focus leggen op de cruciale rol van groenbemesters bij het verbeteren van de bodemkwaliteit. Ontdek op de demovelden de verschillende grondbewerkingen van diverse groenbemesters en leer hoe ze bijdragen aan een gezonde bodemstructuur. Tijdens de workshops krijg je inzichten in dit thema. Daarnaast biedt het standhoudersplein de gelegenheid om in gesprek te gaan met allerlei bedrijven en om de nieuwste technologieën en innovatieve producten te ontdekken die je kunnen ondersteunen bij het behalen van succes op je akkers. Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan voor Akkerbouwdag 2024!

 

 

Programma

Thema ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’
Groenbemesters spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de bodemgezondheid. Ze hebben diepe wortels die de grond losmaken en de bodemstructuur verbeteren. Na de teelt kunnen groenbemesters worden ondergewerkt om organisch materiaal aan de bodem toe te voegen, waardoor de bodemvruchtbaarheid en het vermogen om voedingsstoffen zoals stikstof vast te houden worden vergroot.

Groenbemesters worden vaak ingezet om de bodemkwaliteit te verbeteren en uitspoeling van stikstof te verminderen. In plaats van de bodem bloot te stellen aan erosie en degradatie door intensieve bewerking, bieden groenbemesters een andere aanpak.

Demovelden
Tijdens Akkerbouwdag willen we je graag meer laten zien over de verschillende grondbewerkingen van diverse soorten groenbemesters die er zijn. Er worden op locatie meerdere demovelden aangelegd en tijdens Akkerbouwdag worden er demonstraties getoond van verkleinen en onderwerken van groenbemesters.

Workshops
Tijdens Akkerbouwdag nodigen wij verschillende leveranciers uit om een workshop te geven rondom het thema ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’. Zodra deze leveranciers bekend zijn, delen wij deze op de website. Hou deze dus in de gaten!

Standhoudersplein
Krijg de kans om in gesprek te gaan met vooraanstaande bedrijven en organisaties uit de sector. Ontdek de nieuwste technologieën, innovatieve producten en diensten of machines die je kunnen ondersteunen bij het bereiken van succes op je akkers.

 

Blokkenschema

Bekijk hieronder alvast het programma van de Akkerbouwdag. De verschillende demonstraties worden op twee demovelden gegeven.

Sprekers

Jerry van Gremberghe
Landbouwkundige / field advisor DSV zaden Nederland BV
Complexe groenbemesters voor bodemgezondheid

TerraLife groenbemestermengsels bevorderen de bodemstructuur, humusopbouw, waterhuishouding en microbioom. Met meer dan 100 jaar ervaring en op basis van gedegen onderzoek beschikt DSV over unieke soorten- en rassenkennis die we gebruiken om begroeningssystemen te ontwikkelen welke de hoofdgewassen optimaal ondersteunen. Wij vertellen u graag meer tijdens deze workshop. Diverse soortenrijke TerraLife mengsels zijn uitgezaaid als demo en kunt u ‘live’  bekijken.

  • Hoe werkt een soortenrijk complex groenbemestermengsel? Hoe kies ik de juiste groenbemester?
  • Wat kan een groenbemester voor mij betekenen? Wat zijn de actualiteiten in groenbemesters

Partners

           

Locatie

Akkerbouwbedrijf Pieter van Leeuwen Boomkamp

Slichtenhorsterweg 69
3862 NP Nijkerk

Contact

Vragen? neem contact op met aanmeldingen.events@misset.com.

Aanmelden

Meld je via de button gratis aan:

Beheer
WP Admin