Foto: AFP AlgemeenNieuws

EU wil zwaardere controles op Braziliaans vlees

Braziliaans vlees moet strenger gecontroleerd worden.

Veterinaire experts van de EU-lidstaten adviseren de Europese Commissie veel zwaardere controles op Braziliaans vlees in te stellen. Het gaat dan om microbiologische en andere fysieke controles. De experts, afkomstig van de nationale voedselveiligheidsautoriteiten, deden de aanbeveling tijdens een expertbijeenkomst bij de Commissie in Brussel.

Duizenden containers onderweg

Eerder al legde de Commissie de import stil van vlees dat komt van de vier slachterijen in Brazilië die inspecteurs zouden hebben omgekocht. Wereldwijd zijn nog duizenden containers met Braziliaans vlees onderweg. De bij fraude betrokken slachterijen vallen soms onder bedrijven met andere namen. Het gevolg is dat bij aankomst verwarring kan ontstaan. Bovendien is het justitionele onderzoek in Brazilië nog verre van afgerond.

Controle bij tientallen slachterijen

De handel en wandel van nog tientallen slachterijen worden onder de loep genomen. Eerder vroeg de EU Brazilië vrijwillig de export van vlees uit alle verdachte slachterijen stil te leggen. Maar in plaats daarvan probeert de regering vooral de crisis zo klein mogelijk te houden.

Beheer
WP Admin